הליחה ו 3 שלבים מעשיים ×‘×“×Ø×š אליה

%d7%a1%d7%9c%d7%99%d7%97%d7%94

היא ××ž×Ø×” לי: "חשוב להלוח, בשביל עצמי, אני כל כך רוצה להלוח לX על מה שעשה אבל אני פשוט לא ×ž×”×•×’×œ×Ŗ. זו ×Ŗ×”×™×” הקלה כ"כ גדולה לשים את העניין הזה ×ž××—×•×Ø×™×™.. את יכולה ללמד אותי איך ×œ×¢×©×•×Ŗ את זה?" הפוהט הזה הוא בדיוק בשביל מי ×©×ž×Ø×’×™×© כך.. ובקשר אליה, אחרי תקופה די קצרה, הלחה ואף ×ž×¢×‘×Ø לזה:) היא לא פגשה אותו יותר, להלוח לא ××•×ž×Ø שעלינו ×œ×”×™×•×Ŗ ×—×‘×Ø×™× אבל ××ž×Ø×” שהיא ×ž×Ø×’×™×©×” כאילו ההירה משא כבד מעל כתפיה..

מהי הליחה ומהו חטא. ×ž×§×•×Ø×” של המילה חטא הוא להחטיא. האם אין כולנו מחטיאים מפעם לפעם? האם אנו ×Ŗ×ž×™×“ מדייקים בהתנהגויותינו, ×ž×—×©×‘×•×Ŗ×™× ×•, ××ž×™×Ø×•×Ŗ×™× ×•?

הליחה היא בעצם תוצאה של הבנה שכולנו, בלי יוצא מן הכלל, טועים/ חוטאים/ מפשלים/ מעליבים/ פוגעים.. ×‘××—×Ø×™× ובעצמנו. הליחה היא תוצאה של ×§×‘×œ×Ŗ העובדה שאנו בני אנוש וככאלה, אנו ×Ø×•××™× את ×”×“×‘×Ø×™× ×ž×–×•×•×™×Ŗ הראייה ×”×”×•×‘×™×™×§×˜×™×‘×™×Ŗ שלנו ופועלים ×ž×Ŗ×•×š הדפוהים ×•×”××ž×•× ×•×Ŗ שלנו ואלו לא ×Ŗ×ž×™×“ ×Ŗ×•××ž×™× את ×”×ž×¦×™××•×Ŗ של האחר וכמעט ×Ŗ×ž×™×“ אינם ×Ŗ×•××ž×™× את ×”×ž×¦×™××•×Ŗ ×”××•×‘×™×™×§×˜×™×‘×™×Ŗ וכך, העובדה שאנו צודקים אין לה ולא כלום עם ×”×ž×¦×™××•×Ŗ וקיומה היחיד הוא בראשינו.

כיצד אני יכולה ×œ×©×—×Ø×Ø את כאב העלבון או הפגיעה שחוויתי? זוהי השאלה הגדולה ×‘××ž×Ŗ. מה ×¦×Ø×™×š ×œ×§×Ø×•×Ŗ כדי שאוכל ×œ×¢×©×•×Ŗ זאת?

כפי שאני רואה זאת, האדם הפוגע הוא רק כלי בידי החיים הבא ללמד אותי משהו וללמוד ממני משהו (- זה ×Ŗ×ž×™×“ הדדי). הוא בעצם שם כדי ×œ×¢×–×•×Ø לי לגדול, ללמוד, ×œ×”×Ŗ×¤×Ŗ×— (כן, גם כשזה ממש קשה וכן, גם אם היינו ×œ×’×ž×Ø×™ ×œ×’×ž×Ø×™ מוכנים ×œ×•×•×Ŗ×Ø על השיעור הזה..)- ×“×Ø×š הפגיעה אני יכולה ×œ×Ø××•×Ŗ קושי שקיים בי. ×“×Ø×š ההליחה אני יכולה ×œ×Ø××•×Ŗ שעברתי ×“×Ø×š. שהתפתחתי. שעשיתי ×Ŗ×”×œ×™×š. ומה ביניהן? בין הפגיעה להליחה? ממה ×ž×•×Ø×›×‘ ×”×Ŗ×”×œ×™×š? (מומלׄ ×œ×¢×©×•×Ŗ×• בכתב)

1) ראשית ×”×Ŗ×”×œ×™×š הוא ×‘×ž×•×›× ×•×Ŗ ×œ×”×™×•×Ŗ שם. ברגשות הקשים שעולים- לא להכחיש. לא להדחיק. לא להקטין. לההכים לפגוש את הרגשות שלי. מה בדיוק יש שם? ×›×¢×”, כאב, עלבון, צער, ×Ŗ×”×›×•×œ, בושה.. ממש לעצום עיניים- ×•×œ×Ø××•×Ŗ את מה שעולה. אפשר גם ×œ×Ø××•×Ŗ את המקום של הרגש שעולה בגוף (בלב, ברקות, בבטן, ×‘×›×Ŗ×¤×™×™× וכו') וגם את הצורה או הצבע שיש ×œ×Ø×’×© הזה. אני יכולה ×œ×”×Ø×’×™×© למשל שיש משהו כמו משולש אדום באיזור החזה שלי בין ×”×¦×œ×¢×•×Ŗ- מועקה, כאב. אחרי שאני ×ž×•×“×¢×Ŗ למה שיש שם. פשוט לתת לו ×œ×”×™×•×Ŗ. לא להלחם ×•×œ× ×”×•×Ŗ להעלים את הכאב אלא פשוט לאפשר אותו- לתת לו את כל המקום שהוא ×¦×Ø×™×š (הרבה פעמים אנו מגנים את עצמנו בגלל רגשות כאלה- הגינוי לא יעזור, הוא רק ×™×’×Ø×•× להם '×œ×Ø×“×Ŗ ×œ×ž×—×Ŗ×Ø×Ŗ' ואז הם יפעילו אותנו מבפנים ויעיבו על ימינו, ×”×§×¦×Ø×™× ממילא.). אז הנה, נתנו ×œ×Ø×’×© ×œ×¢×œ×•×Ŗ ×•×œ×”×™×•×Ŗ. עכשיו אפשר להמשיך.

2) השלב הבא ×‘×Ŗ×”×œ×™×š יכול ×œ×”×™×•×Ŗ התבוננות על חיי ועל השיעור שאני ×œ×•×ž×“×Ŗ עכשיו ולא, השיעור לא יכול ×œ×”×™×•×Ŗ משהו כמו: "הבחור הזה הוא x ועלי ×œ×”×Ŗ×Ø×—×§ ממנו". המקום הפשוט ביותר (אם כי לא קל) לצאת ממנו הוא ההבנה כי מה שקשה לי באותו אדם שחטא כלפי הוא ×‘×“×Ø×š כלל משהו שיש גם בי באופן כזה או אחר ואינני נותנת לו מקום או שאני מגנה אותו בעצמי (הליחה על ×”×¤×©×˜× ×•×Ŗ אבל זה ×Ŗ×ž×™×“ עובד..). האם הוא פגע בי כי לא שלט בכעהו? אולי ×Ø×™×ž×” אותי? אולי השפיל אותי לפני ××—×Ø×™×? מה זה ××•×ž×Ø בשבילי? בואו ניקח את הדוגמה של אדם ×Ø×ž××™. אני לבטח לא ×Ø×ž××™×Ŗ. אז איזה מן שיעור יש לי ללמוד כאן ומה בדיוק זה משקף לי בעצמי? האם אני יכולה להלוח לחלק ×”×Ø×ž××™ שבי? אותו חלק שאין לו שום אפשרות ביטוי ×‘×ž×¢×Ø×›×Ŗ הזאת שנקראת 'אני'. אותו חלק אנוכי שלא אכפת לו כלל ×ž×”×–×•×œ×Ŗ ופועל רק ×œ× ×•×—×•×Ŗ×• בלי התחשבות באחר ואפילו על חשבונו. האם אני מגנה זאת? כמובן. האם אין זה גם חלק ממני? (גם אם אינני נותנת לו ביטוי במעשים). אם אהלח לעצמי על החלק הזה שקיים בי ואקבל אותו כחלק מהמכלול שנקרא 'אני' אוכל ×‘×§×œ×•×Ŗ גם להלוח ×œ××•×Ŗ×• אחד ×©×Ø×™×ž×” אותי. נכון שהוא נתן לכך ביטוי במעשים אבל זה כבר ההיפור שלו. בהיפור שלי אני יכולה ×œ×©×—×Ø×Ø את עצמי על ידי עשיית מעשה. להלוח לעצמי על החלק הזה בי. לקבל את עצמי כמו שאני- כולל האנוכיות, חוהר ההתחשבות וכו' ולהלוח ×œ××•×Ŗ×• ×Ø×ž××™ מפני שאני יודעת שאנו ×ž×•×Ø×›×‘×™× בדיוק ×ž××•×Ŗ× ×—×•×ž×Ø×™× אלא שהוא מבטא במעשים תכונה x ואני ×ž×‘×˜××Ŗ במעשים תכונה y.

3) השלב הבא ×‘×Ŗ×”×œ×™×š יהיה תודה! כן, תודה. אני מודה ×œ××•×Ŗ×• אדם על מעשיו מפני שבזכותו פגשתי חלק מעצמי, בזכותו ×™×›×•×œ×Ŗ×™ ×œ×”×Ŗ×—×‘×Ø לחלק זה ×•×œ×”×Ŗ×¤×Ŗ×—. ברגע שחלק זה שבי כבר איננו מודחק- אני רואה ×•×©×•×ž×¢×Ŗ אותו ואני יכולה לנהל את חיי מבלי שהוא ינהל אותי ממעמקים. אני יכולה לקבל את עצמי יותר וכך אני שלמה יותר ושלווה יותר. אותו ×Ø×ž××™ עזר לי בעצם ×œ×©×—×Ø×Ø את עצמי מכעהים ומפחדים מודחקים שיש לי כלפי עצמי.

יש Ā ×›×œ כך הרבה ×“×‘×Ø×™× נוהפים בהליחה כמו:

  • חיים בעבר (טינה, נקמה..) מול חיים בהווה (×œ×©×—×Ø×Ø את מה שהיה, להמשיך הלאה..)
  • ה'מקום' שהפוגע תופה ×‘×Ŗ×ž×—×©×‘×•×Ŗ×™×™ וברגשותיי (בראשי ובלבי)- מקום שיכולים לצמוח בו ×¤×Ø×—×™×, למשל.
  • ×”×Ø×¢×œ של ×”×ž×—×©×‘×•×Ŗ ×”×©×œ×™×œ×™×•×Ŗ שנמצא בעצם אצלי ולא אצל הפוגע.
  • ההבנה שהפוגע הוא חהר המזל כאן מפני שהוא זה שאיננו יכול ×œ×•×•×”×Ŗ את התנהגותו/ דבריו.. הוא זה שנשלט בידי כעהיו/ יצריו..
  • ועוד…

כולם נכונים. כולם חשובים. בחרתי ×œ×”×Ŗ×—×™×œ במה שבכאן- ×œ×”×Ŗ×—×™×œ בעובדה שהליחה ×œ××—×Ø חייבת ×œ×”×™×•×Ŗ כרוכה בהליחה לעצמי וככזאת- היא ×ž×Ŗ× ×” ××ž×™×Ŗ×™×Ŗ וגדולה.

שנה טובה. שנה של ×ž×Ŗ× ×•×Ŗ מהלב.

אם גם את/ה רוצה לגדול, ללמוד, ×œ×”×Ŗ×¤×Ŗ×—. אני כאן, זמינה ×¢×‘×•×Ø×š. התקשר/י ×›×¢×Ŗ 054-7793382

 

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מהומנים *