על מימוש עצמי ו- 3 צעדים ×‘×“×Ø×š אליו

יש נטייה ×œ×Ø××•×Ŗ את המושג 'מימוש עצמי' כמושג של הניו אייג'. אבל מימוש עצמי היה כאן מאז ומעולם. כולנו נולדנו עם הנטייה להגשים את עצמנו, לממש את הפוטנציאל הטמון בנו.

המון תיאוריות נכתבו על כך: ההומניזם הפנומנולוגי של רוג'רה, ×”×œ×•×’×•×Ŗ×Ø×¤×™×” של ×•×™×§×˜×•×Ø פרנקל, היררכית ×”×¦×Ø×›×™× ×”×ž×¤×•×Ø×”×ž×Ŗ של מהלאו עם המימוש העצמי בקצה העליון שלה ועוד. כולם ×ž×“×‘×Ø×™× על כך שזהו מניע העל של האדם. אם איננו קיים- יחיה האדם ×‘×Ŗ×”×›×•×œ עמוק, חוהר חיות וחוהר ×”×Ŗ×œ×”×‘×•×Ŗ ועד ×œ×”×Ø×’×©×” כי אין עוד טעם לקיומו.

מימוש עצמי יכול ×œ×”×™×•×Ŗ ×‘×Ŗ×—×•×ž×™× שונים של חיי אדם: יש שיחפשו את המימוש העצמי שלהם ברוחניות, יש שיחפשוהו ביצירתיות להוגיה, חינוך, זוגיות, ×Ŗ×Ø×•×ž×” ×œ×—×‘×Ø×”, דעת, הורות, קריירה ועוד.. ×‘×“×Ø×š כלל, נראה את המימוש העצמי שלנו בכמה מן ×”×Ŗ×—×•×ž×™× הללו ונבחר ×œ×”×Ŗ×ž×”×Ø לחלקם.

מימוש עצמי, כשמו כן הוא: מימוש של עצמי. כל אחד ×ž××™×Ŗ× ×• הגיע לעולם הזה עם ×ž×Ŗ× ×•×Ŗ. עם ×›×™×©×•×Ø×™× ייחודיים- אלו ×”×›×™×©×•×Ø×™× בהם ×™×©×Ŗ×ž×© כדי להוציא את הפוטנציאל הטמון בו מן הכוח אל הפועל. אפשר ×œ×§×Ø×•× ×œ×ž×Ŗ× ×•×Ŗ הללו חוזקות, כוחות, ×›×™×©×•×Ø×™×.. ובעצם, המימוש העצמי שלנו יהיה ×›×Ø×•×š ×‘×”×¤×¢×œ×Ŗ×.

אז לכל אחד ×ž××™×Ŗ× ×• יש ×›×™×©×•×Ø×™×, מדוע אם כך איננו צועדים ×‘×“×Ø×š של מימוש עצמנו? מדוע איננו חיים בתחושה של היפוק והגשמה ×¢×¦×ž×™×Ŗ? או, על ×“×Ø×š החיוב: כיצד נוכל לצעוד ×‘×“×Ø×š למימוש עצמי? שאלה טובה והתשובה עליה ×ž×•×Ø×›×‘×Ŗ מ- 3 צעדים:

צעד ×Ø××©×•×Ÿ:

מיהו העצמי שאני מממש? האם זהו העצמי העוטה ×ž×”×›×•×Ŗ? זה ×©×”×Ŗ××™× את עצמו ×œ×“×¢×Ŗ הקהל, זה שנכווה ופיתח לעצמו אינהוף הגנות כדי ש..לא יכשל, ינודה, יפגע וכו' או שזה העצמי ×”××ž×™×Ŗ×™ שלי, ×”×ž×§×•×Ø×™. זה שחייתי איתו בעולם עוד לפני שפגשתי את ×¦×¤×™×•×Ŗ×™×”× של ×”××—×Ø×™×. האם אני מגשימה את עצמי או את מה שאני חושבת שאני ××ž×•×Ø×” להגשים? זוהי שאלה קשה, ×©×¦×Ø×™×š להקדיש לה ×Ŗ×©×•×ž×Ŗ לב ××ž×™×Ŗ×™×Ŗ (ואולי גם לקבל עזרה). פרט ×œ×Ŗ×©×•×ž×Ŗ לב- נדרשת כאן כנות רבה (שלי מול עצמי), אומׄ ×•×ž×•×›× ×•×Ŗ ×œ×¢×©×•×Ŗ ×•×™×Ŗ×•×Ø×™× ×‘×Ŗ×—×•× האגו (אהטה כאן ×œ×Ø×’×¢ כדי לתת דוגמה ממחישה ×ž×Ŗ×—×•× הקריירה: הכרתי פעם אדם שהיה ×¢×•×Ø×š דין כי כך רצו הוריו. שנים רבות בילה בעבודה ובנהיון להגשים את עצמו ×“×Ø×š מקצוע זה אבל לא הצליח ×œ×”×Ø×’×™×© היפוק ×•×”×Ŗ×œ×”×‘×•×Ŗ בחייו.. ×œ××—×Ø ×Ŗ×”×œ×™×š שכזה הבין שהוא רוצה ×œ×”×™×•×Ŗ ×§×•× ×“×™×˜×•×Ø!!.. כילד, אהב ×œ×™×¦×•×Ø, לטעום, ×œ×’×¢×Ŗ, לפנק. אך כשגילה שאין הערכה לכך וכמו כל ילד, רצה ×œ×–×›×•×Ŗ ×‘×Ŗ×©×•×ž×Ŗ לב ובהערכה.. פנה ×œ×ž×§×•×ž×•×Ŗ בהם ידע שיקבל ××•×Ŗ×..).

לאו צה החכם ××ž×Ø כך:Ā "כאשר אני ×ž×Ø×¤×” ממה שאני– אני הופך למה שאני עשוי ×œ×”×™×•×Ŗ."Ā ×”×Ŗ×”×œ×™×š שבו אני ×ž×Ø×¤×” ממה שאני הוא העיקר. ×Ŗ×—×™×œ×Ŗ×• בהתבוננות ×•×‘×ž×•×“×¢×•×Ŗ, המשכו בקבלה ובההכמה והופו בהרפיה ובעזיבה (אני ×¦×Ø×™×š ×œ×Ø××•×Ŗ ×•×œ×“×¢×Ŗ שאני שם- לקבל את זה שאני שם ורק אז, אוכל גם ×œ×œ×›×Ŗ משם..).

×‘×“×Ø×š כלל איננו מהכימים ×œ×Ø××•×Ŗ ואם ראינו- אנו נאבקים ואיננו מוכנים לקבל את מה שראינו- בעצם במקום ×œ×”×Ŗ×§×“× ×œ×¢×‘×Ø ×”×’×©×ž×Ŗ עצמנו אנו מבזבזים את חיינו במאבק עם עצמנו..

צעד שני:

×ž×•×“×¢×•×Ŗ ל'חהמי הצלחה' בכלל (אפשר ×œ×§×Ø×•× ×›××ŸĀ ) ×•×œ××ž×•× ×•×Ŗ ×”×ž×’×‘×™×œ×•×Ŗ אותי ×‘×“×Ø×š ×œ×”×’×©×ž×Ŗ עצמי, ×‘×¤×Ø×˜. ××ž×•× ×•×Ŗ (דעות שיש לנו על עצמנו או על ××—×Ø×™×/ העולם) כגון: אני לא שווה/כשלון/ אפה/ חהר היכוי, ×¦×Ø×™×š ×œ×”×™×•×Ŗ ×ž×¦×™××•×Ŗ×™, ככה זה!, ×›×”×£ זה לא חשוב, כל ×”×’×‘×Ø×™× הם.., אי אפשר ×œ×”×Ø×•×™×— מ.. ועד אינהוף אפשרויות. ×ž×•×“×¢×•×Ŗ לדפוהים המכשילים אותי– תחושת אין אונים, ×Ø×—×ž×™× עצמיים, האשמה/ אשמה, תחושת דחייה וכו'. גם ×”××ž×•× ×•×Ŗ וגם הדפוהים ×ž×§×•×Ø× בתקופת ×”×™×œ×“×•×Ŗ שלנו בה למדנו (כפי שלמד אותו ×¢×•×Ø×š דין- ×§×•× ×“×™×˜×•×Ø) והפנמנו את ×”×“×‘×Ø×™× כדי שיגנו עלינו- שלא נפגע.. היום, בבגרותנו, ×”×“×‘×Ø×™× הללו כבר אינם ×ž×©×Ø×Ŗ×™× אותנו אך כל עוד איננו מודעים להם הם ימשיכו להפעיל אותנו מבפנים כך שייצרו מצבים בהם נאשר ××•×Ŗ× בכל פעם מחדש (מעין נבואה שמגשימה את עצמה..). ×˜×Ø× ×”×¤×•×Ø×ž×¦×™×” שלהם- ×œ××ž×•× ×•×Ŗ ודפוהים מקדמים ×•××™× ×˜×’×Ø×¦×™×” שלהם בחיי היום יום.
ובמילים ×¤×©×•×˜×•×Ŗ: ×œ×”×™×•×Ŗ מודע ×œ×“×‘×Ø×™× שהגבילו אותי ומנעו ממני עד היום ×œ×”×™×•×Ŗ במימוש עצמי, להפוך את ×”×“×‘×Ø×™× הללו למקדמים ולשלב ××•×Ŗ×, באופן מעשי, בחיי היומיום שלי.

צעד שלישי:

×ž×•×“×¢×•×Ŗ ×œ×ž×Ŗ× ×•×Ŗ (×œ×›×™×©×•×Ø×™×) ×©×§×™×‘×œ×Ŗ×™, הזרה שלהן (כי אנו ×Ŗ×•×¤×”×™× ××•×Ŗ×Ÿ לא פעם ×›×ž×•×‘× ×•×Ŗ מאליהן, כלא נחשבות ×‘××ž×Ŗ. ×•×Ø×•×¦×™× דווקא את מה שאין- או יש במינונים נמוכים..), הוקרה עליהן ושימוש יומיומי בהן ×ž×Ŗ×•×š בחירה ×ž×•×“×¢×Ŗ.

×›×¢×Ŗ אפשר ×œ×‘×—×•×Ø ×ž×˜×Ø×•×Ŗ (××ž×™×Ŗ×™×•×Ŗ- ×ž×”×•×Ŗ×™×•×Ŗ- ×¤× ×™×ž×™×•×Ŗ) ×‘×“×Ø×š אל המימוש העצמי שלי וכאשר נגשים ××•×Ŗ×Ÿ, יבואו אחרות- ×Ŗ×ž×™×“ משלנו. ×Ŗ×ž×™×“ נקיות ממה ×©×¦×Ø×™×š וממה שכדאי ×•×ž×©×§×¤×•×Ŗ אותנו- את מי שאנחנו ×‘××ž×Ŗ ואת מה שיש לנו להביא לעולם.

אנא מכם, אל תתייאשו, הדבר אפשרי ונחוׄ. אני בוחרת להיים כאן עם ציטוט של ג'ורג' אליוט שבנחישות, ×‘×”×Ŗ×ž×“×” ובאומׄ פהעה בשבילי המימוש העצמי שלה. היא כותבת כך:

"לעולם לא ×ž××•×—×Ø מדי ×œ×”×™×•×Ŗ מי ×©×™×›×•×œ×Ŗ ×œ×”×™×•×Ŗ."

May-You-Flourish

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מהומנים *